Despre mine

Ciprian Măceșaru

Ciprian Măceșaru s-a născut la data de 7 septembrie 1976 la Câmpina, unde a urmat liceul, a fost toboșar într-o formație de thrash metal și a debutat, cu un text despre formația Celelalte Cuvinte, în publicația Ahoe, o revistă realizată de câțiva elevi ai Liceului „Nicolae Grigorescu” și multiplicată la xerox. În 1997 s-a mutat la București, visând să ajungă star rock.

 A urmat cursurile unei facultăți de psihologie și a cântat în formații precum Toulouse Lautrec și Hotel Fetish.

traseu carieră

De la vânzător de pizza la ...

A fost vânzător într-un aprozar, a vândut pizza într-un celebru restaurant american, a tăiat hârtie cu o ghilotină boantă, căreia trebuia să-i frece veșnic lama cu săpun, a încărcat și descărcat camioane de maculatură, a realizat sondaje de opinie, a lucrat într-un studio de animație, la Humanitas, la Șapte Seri, a înființat revista Accente și editura Next Page, pentru ca în prezent să lucreze ca director de program pentru o asociație culturală, ARCCA. A publicat mai multe cărți (proză, poezie, eseu, interviuri, literatură pentru copii, dar și un album de fotografie).

A fost tradus în câteva limbi. A colaborat cu diverse reviste culturale și a fost inclus în mai multe antologii din țară și din străinătate. Este căsătorit și are un copil. A primit Diploma de Excelență pentru Jurnalism European, acordată de EUROLINK – House of Europe, 2010; Premiul „Tânărul scriitor al anului” pentru roman în manuscris, acordat de Filiala București Proză a USR, în 2014, pentru romanul Portbagaj; Premiul revistei Tiuk! pentru romanul Portbagaj, 2015; Premiul pentru proză – Zilele Rebreanu 2016.